سوالی دارید ؟ تماس بگیرید

انواع مداد طراحی

انواع مداد طراحی

انواع مداد طراحی، در این مطلب قصد داریم انواع مداد طراحی را معرفی کنیم. بهترین مداد برای طراحی باید پتانسیل‌های لازم را برای کشیدن خطوط و سایه‌ها با درجات مختلفی از تیرگی و روشنی داشته باشد.

ساختار مداد طراحی

مدادهای طراحی با سایر انواع مداد نوشتن، مدادرنگی یا مداد فانتزی دخترانه و پسرانه تفاوت‌های اساسی دارد.

در گذشته از مدادهای ساخته شده از سرب استفاده می‌شد، به‌همین دلیل هنوز هم برخی به اشتباه باور دارند که مغز مداد از سرب تشکیل شده است.

 مطالب مرتبط: نوشت افزار در کرج

این درحالی است که اساسا قرن‌هاست که از «گرافیت» در مغز مداد‌ها استفاده می‌شود (گرافیت در ابتدای قرن شانزدهم میلادی در انگلستان کشف شد و از نیمه‌ی همان قرن، احتمالا با ابداع یک زوج ایتالیایی، در مداد مورد استفاده قرار گرفت).

اثری که گرافیت برجای می‌گذارد، از سرب تیره‌تر است و به دلیل نرم‌تر و شکننده‌تر بودن، باید یک نگهدارنده یا پوشش محکم داشته باشد که غالبا از جنس چوب و قابل تراشیدن است. برای سخت تر شدن گرافیت، آن را با خاک رس ترکیب می‌کنند.

انواع مداد برای طراحی

انواع مداد طراحی در سه دسته قرار می‌گیرند:

1. مدادهای گروه B

بیشترین استفاده در طراحی از مدادهای این گروه است زیرا درجه‌ی نرمی آنان بیشتر است. به بیان دیگر مقدار گرافیت بیشتر و خاک رس کمتری دارند و به همین دلیل نرم و پررنگ هستند.

2. مدادهای گروه H

مدادهای این گروه سخت هستند یعنی در مغز آن‌ها گرافیت کمتر و خاک رس بیشتر استفاده شده است. این مدادها کم‌رنگ‌تر هستند.

3. مدادهای HB

بهترین مداد برای نوشتن، مدادهای HB است که حدمتعادلی از سختی و نرمی دارد. البته منظور این نیست که این مداد در طراحی استفاده نمی‌شد.

ترتیب مداد طراحی

در انواع مداد طراحی، هریک از گروه‌های H و B، دارای درجه‌ و شماره هستند. شماره‌بندی این مدادها از 1 شروع و به 9 ختم می‌شود. به این ترتیب در مدادهای گروه H ،H از همه نرم‌تر و  9H از همه سخت‌تر است.

این مدادها خطوطی کم‌رنگ در طراحی ایجاد می‌کنند. از آن‌جا که نوک این مدادها سخت است، پوشش چندان وسیعی نمی‌توان با آن‌ها ایجاد کرد بنابراین بیشتر به کار کشیدن خطوط کم‌رنگ می‌آیند.

در انواع مداد طراحی گروه‌ B ،B سخت‌ترین مداد و B9 نرم‌ترین مداد است. مدادهای این گروه خطوط اثر پررنگ‌تری دارد و برای پوشش‌های وسیع‌تری می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.  در این جدول ترتیب مداد طراحی از راست به چپ، از نرم‌ به سخت، قرار گرفته است.

دیگر انواع مداد طراحی

انواع دیگری از مدادهای طراحی هستند که ساختار آن‌ها با مدادهایی که تا اینجا توضیح دادیم، تفاوت دارد.

1. مداد بدون چوب:

برخی دیگر از انواع مداد طراحی سیاه قلم، پوشش و نگهدارنده‌ی چوبی ندارند. نام دیگر آن‌ها قلم گرافیتی است. سری B این مدادها برای طراحی و به‌ویژه اسکیس‌زنی مناسب است و در درجه‌بندی‌های زوج B (B2، B4، B6 و B8) تولید می‌شود. البته ممکن است برخی تولیدکنندگان درجات متفاوتی از آن را تولید کنند. این مدادها به تیز کردن نیاز ندارند.

2. مداد کنته:

این مداد در ایران به اشتباه با مداد زغالی یکی دانسته می‌شود اما درواقع با آن متفاوت است. جنس مداد کنته از ترکیب موادی طبیعی چون اکسید آهن (به رنگ قهوه‌ای مایل به سرخ)، اکسید تیتانیوم (به رنگ سفید) و دیگر مواد شامل گرافیت و زغال تشکیل می‌شود. در مداد کنته تنوع رنگ وجود دارد؛ در صورتی که در مداد زغالی این‌گونه نیست.  

3. مداد زغالی:

ماده‌ی سازنده در انواع مداد طراحی زغالی، ترکیبی از زغال، واکس و خاک رس است. این نوع از مداد تنها در رنگ سیاه وجود دارد زیرا ماده اصلی آن زغال است.

پست قبلی

آبرنگ چیست ؟

پست بعدی

راهنمای خرید دفتر مشق و بررسی ویژگی های دفتر مشق مناسب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید